Cum se rezolva chestia asta?
2^(x+2) -2^(x-1)=28
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Explicație pas cu pas:
2^(x+2) -2^(x-1)=28
2^x*4-2^x*1/2=28
2^x(4-1/2)=28
7/2*2^x=28
2^x=28*2/7
2^x=8
2^x=2^3
x=3
Răspuns de
2
Răspuns: x = 3
Explicație pas cu pas:
2ˣ⁺² - 2ˣ⁻¹ = 28
2ˣ x 2² - 2ˣ x 2⁻¹ = 28
2ˣ ( 4 - 1/2 ) = 28
2ˣ x ( 7/2) = 28
2ˣ = 28 : ( 7/2)
2ˣ = 28 x ( 2/7 )
2ˣ = 8
2ˣ = 2³ => x = 3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă