Chimie, întrebare adresată de banuandrei36, 8 ani în urmă

Cum se rezolva problema asta? Am atasat enuntul si rezolvarea de la final, dar nu inteleg cum s-a ajuns la acel sistem de ecuatii de la final. Ajutor?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roberteladrianpb6zy7
0

rezolvarea mea in foto

In primul rand trebuie sa gasesti o metoda astfel incat sa rezolvi problema...

ceea ce gasesti la sfarsitul unei culegeri.. este o sinteza comasata ca metoda de rezolvare... care uneori te baga in ceata decat sa te ajute... :)

Atentie este gresit 140b/0,15 = 0,667.....

te pregatesti pentru olimpiada....?

Anexe:

banuandrei36: La scoala am fost invatati ca masa moleculara medie are formula Mmedie= (n1 x M1)/n1+n2 + (n2 x M2)/n1 +n2, unde n1,n2 sunt nr de moli ai fiecarui component iar M1,M2 masele lor moleculare ;
banuandrei36: din formula aplicata de tine, ai presupus ca avem acelasi numar de moli din fiecare hidrocarbura, fapt care nu este precizat in problema, asadar daca numarul de moli nu ar fi fost egal nu as fi putut sa aflu formulele moleculare folosind metoda asta... crezi ca imi poti arata alt mod prin care pot afla formulele moleculare?
roberteladrianpb6zy7: cand ai masa moleculara medi intre doi componenti.. de obicei... se considera 50%+50%.... rar poate fi alte proportii... si asta s-a verificat ca prin calcul s-a obtinut 2 formule moleculare.... Daca nu ar fi fost 50+50 atunci nu obtinei valori pentru n si m....
Ceea ce iti spun este o chichita..... :)
Alte întrebări interesante