Cum se rezolva ?
georgynico:
nu cred ca merge asa
avem [1/(x^3+x-1)]*(3x^2+1)/[1/(x^2+x-1)*(2x+1)]
deci (3x²+1)(2x+1)/[(x³+x-1)(x²+x-1)]
si cand fac limita pt x ≡1 obtin 4*3/1*1 egal cu 12
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
inlocuiesti x cu 1=>ln(1+1-1)/ln(1+1-1)=1
Răspuns de
1
avem 0/0 nedeterminare . incerc cu l'hospital
avem [1/(x^3+x-1)]*(3x^2+1)/[1/(x^2+x-1)*(2x+1)]
deci (3x²+1)(x²+x-1)/[(x³+x-1)(2x+1)]
si cand fac limita pt x ≡1 obtin 4*1/1*3 egal cu 4/3
avem [1/(x^3+x-1)]*(3x^2+1)/[1/(x^2+x-1)*(2x+1)]
deci (3x²+1)(x²+x-1)/[(x³+x-1)(2x+1)]
si cand fac limita pt x ≡1 obtin 4*1/1*3 egal cu 4/3
Alte întrebări interesante
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Arte,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă