Istorie, întrebare adresată de marinbors86, 8 ani în urmă

cum traiau oameni la sate,cum se distaru, ce mincau cum se imbracau , ce case avau in prima jumatate sec 19 va rogg dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ingridcrivat
1

Răspuns:

În perioada medievală ţăranii şi sătenii alcătuiau cea mai mare partea populaţiei Europei. Istoricii estimează că în acele vremuri circa nouă din zece oameni erau ţărani, fermieri sau lucrători ai pământului. Marea majoritatea a acestora erau şerbi, iobagi legaţi de pământ. O mică parte erau ţărani liberi care nu aveau statut de sclavi ai nobililor şi care erau obligaţi să plătească o rentă fixă pentru pământurile lor. Unii dintre ei deveneau bandiţi şi tâlhari. Un sat din acele vremuri adăpostea de regulă între zece şi şaizeci de familii. Fiecare astfel de familie trăia într-o locuinţă din lemn sau pământ iluminată doar cu opaiţe. Casele erau prevăzute cu cuptoare şi sobe. Podelele erau acoperite cu rogojini din nuiele sau stuf, iar în casele lor intrau libere păsările de curte, porcii sau câinii. Paturile erau făcute din baloţi de paie aşezaţi pe crengi, iar pe timpul nopţii, ţăranii se acopereau cu ţesături de lână sau blănuri de animale.

Toţi ţăranii lucrau din greu pentru nobilul care-i adăpostea pe moşiile sale. De fapt, jumătate din munca lor zilnică era făcută în beneficiul nobilului. Ţăranii munceau pe atunci la câmp, în agricultură, tăiau şi transportau lemne din păduri, ciopleau şi transportau piatră pentru construcţii şi serveau ca gonaci la vanatorie aristocratilor.

Sper sa te ajute. :)

Explicație:

Alte întrebări interesante