Studii sociale, întrebare adresată de dariamardare0, 8 ani în urmă

Cum trebuie ingrijiti
bichonii? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catalina8344
0

Răspuns:

O îngrijire corespunzătoare. În primul rând, necesită o toaletare intensă, deoarece blana lui sensibilă se poate încâlci foarte ușor atunci când nu este spălat, tuns și periat în mod regulat. Fiind de talie mică, praful și impuritățile se pot aduna ușor în blană, de aceea, îmbăierea se face destul de des, o data la 2-3 săptămâni. De asemenea, bichonul trebuie tuns regulat, dacă îți dorești să scapi de corvoada perierii zilnice și de costurile legate de toaletare și de produsele speciale pentru îngrijirea blănii. Pentru a evita apariția infecțiilor, trebuie să te asiguri că urechile și zona din jurul ochilor sunt permanent curate și să îndepărtezi murdăriile adunate în colțul ochilor micuțului, atunci când este nevoie.

Răspuns de andreeacarmen822
0

Răspuns:

Daca un catel va avea cocoloase de blana intarita, nu este indicat sa il spalati. Trebuie sa inlaturati mai intai toate cocoloasele de blana inainte sa il spalati, deoarece apa va intari si mai tare aceste cocoloase si situatia va fi din ce in ce mai dificila.  Periajul regulat al Maltez-ului il va mentine intr-o forma buna, asadar si un exemplar cu parul scurt va trebui periat regulat.Catelul Maltez se va murdari foarte usor asadar periajul constant poate sa faca diferenta intre a-l spal saptamanal si a-l spala o data la doua sau chiar la trei saptamani.

 

Urmele create de lacrimitia ochilor poate deveni o problema, din cauza blanii lor albe. Curatati-le fata cu fasa textila moale, veterianrii au fost de acor deasemenea cu un folosirea unui lichid de curatare pentru a reduce la minimum urmele lacrimolor. In plus fata lor (boticul) poate sa se pataze din cauza mancarii sau a apei. Curatati fata catelului dupa fiecare masa si uscati-i barba de fiecare data cand bea apa pentru a preveni patarea blanii.

Verificati urechile Maltez-ului regulat pentru a preveni aparitia dopurilor de ceara, iritatiilor sau a infectiilor.

 

Curatati urechile cu un tamponas de vata si cu un lichid special recomandat de veterinar, nu folositi niciodata betisoare igienice in canalul auditiv al catelului dumneavoastra. Maltezului ii creste destul de mult par in urechi, acesta trebuie indepartat. Intrebati-l pe cel care se ocupa de igiena catelului dumneavoastra (esteticianul) sau pe veterinarul dumneavoastra cum sa faceti aceasta operatiune, sau sa va arate cum sa ii indepartati (smulgeti) parul acasa. Dintii trebuie periati saptamanal pentru a preveni aparitia tartrului, sau a cariilor si sa eliminati respiratia urat mirositoare. 

Farmecul acestei rase nu vine de la sine. Frumusetea blanii albe ca zapada, se datoreaza lungimii acesteia, aspectului matasos si modului plutitor de a cadea pe langa corp - dar o bl

sper ca te-am ajutat!!!


Utilizator anonim: Trebuie numai decât vitamine proteine
Utilizator anonim: Adică mâncare specială pentru câini.Iar înăuntru exista toate acestea
Alte întrebări interesante