Biologie, întrebare adresată de Hmph, 8 ani în urmă

Curiozitati despre ADN si ARN ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amiraslabu04
0

Răspuns:

Adn il primest de de la parinti

Explicație:

de asemenea la animale we la fel arn nu stiu

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

ADN este prescurtarea de la acidul dezoxiribonucleic (în engleză: deoxyribonucleic acid, DNA). Acesta este format din molecule organice dintre cele mai complexe. Substanța se găsește în fiecare celulă a ființelor vii și este esențială pentru identitatea oricărui organism, de la Euglena viridis, mica ființă unicelulară aflată la granița dintre plante și animale, și până la Homo sapiens sapiens, omul contemporan.

Structura ADN-ului a fost decodificată în 1953. Americanul James D. Watson și britanicul Francis Crick sunt considerați drept primii care au descifrat structura de dublă spirală a ADN-ului. Conform propriilor afirmații, saltul calitativ al descifrării „secretului vieții” s-ar fi produs în ziua de 23 februarie 1953.

Explicație:

ARN - ACIDUL RIBONUCLEIC este un acid nucleic care utilizează informaţia ereditară purtată de către acidul dezoxiribonucleic (ADN) pentru sinteza proteinelor. Molecula de ARN are o structură analoagă cu cea a unui fir de ADN. În nucleul celular, informaţia genetică purtată de către ADN este transmisă în ARN, apoi tradusă într-o proteină a citoplasmei care este totalitatea elementelor dintr-o moleculă, mai puţin nucleul.

Alte întrebări interesante