Geografie, întrebare adresată de alexalex222333, 9 ani în urmă

Curiozitati despre Italia?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rosy
4
Italia are acel taram unde „la vita e bella ” in orice clipa. O regiune cu oameni frumosi, veseli si mereu plini de viata. De fiecare data cand m-am plimbat pe strazile oraselor lor nu am vazut oameni crispati. Si cu siguranta au griji, la fel ca noi toti. Dar se pare ca nu lasa aceste griji sa le umbreasca trecerea prin viata. Si este o lectie foarte importanta pe care am invatat-o de la ei. Viata trebuie luata ca atare si sa ne bucuram de ea pentru ca este incredibil de scurta. Este o tara romantica in intregime. Aici veti intalni strazi inguste, cafenele si restaurante in mijlocul strazii. Si ce e mai frumos: istoria inca traieste prin intermediul cladirilor foarte bine conservate.
Răspuns de gontanicolaie
3
1.      Publicul larg cunoaste doar doua categorii de paste – pasta corta (pastele scurte) si pasta lunga (pastele lungi), insa in Italia exista peste 450 de feluri de paste si tot atatea sosuri.
.2.      Un italian mananca intr-un an mai mult de 23 de kilograme de paste. Comparativ, un american consuma doar 6 kilograme.
3.      Pastele trebuie pregatite mereu “al dente”, ceea ce inseamna, practic, ca ele nu trebuie fierte prea mult. Nu numai ca varianta “al dente” e mai gustoasa, ci ai mai uaor de digerat
.4.      Cuvantul “spaghetti” se traduce ad-litteram astfel: “sfori/franghii”. Initial italienii au botezat spaghetele “maccheroni”.
5.      In vremurile trecute, cu mult inainte sa apara fabricile care produc in prezent delicioasele paste, oamenii obisnuiau sa-si faca singuri spaghete si le atarnau afara pentru a le usca
.6.      Tot in acele vremuri pastele se mancau cu mainile. Mai precis, cu bratul intins deasupra capului si cu capul dat pe spate.
7.      Suprinzator, rosiile (din care se fabrica nelipsitul sos pentru spaghete) au fost aduse in Italia abia in anul 1700.
8.      Italienii nu amesteca niciodata chiftelele cu spaghetele
.9.      Cand un celebru lant de magazine fast-food s-a deschis pentru prima data în Roma, în 1986, italienii s-au simtit atat de jigniti incat au inceput sa vina in fata fast food-ului cu spaghete gata-pregatite si sa le ofere oamenilor care voiau sa manance acolo pentru a le reaminti de mostenirea lor gastronomica.
10.  Branza de tip "Parmigiano - Reggiano" e originara din regiunea Parma. Tot italienii au creat si celebrele gorgonzola, mozzarella, provolone si ricotta.
Alte întrebări interesante