Biologie, întrebare adresată de vladcristi65, 9 ani în urmă

curiozitati despre porumbei!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PanteX
6
 Zboară uşor pentru că oasele lor sunt pline de aer.
- Porumbeii sunt singurele păsări care „aspiră” apa de băut şi nu trebuie să-şi dea capul pe spate pentru a înghiţi.
-Văd în culori şi percep lumina ultravioletă.
- Sunt folosiţi în misiunile de salvare de pe ocean, fiind antrenaţi să vadă vestele roşii sau portocalii ale naufragiaţilor.
- Pot zbura cu până la 70 km/h şi parcurg într-o zi 800-900 de km.
- Sunt printre puţinele vietăţi capabile să-şi recunoască reflexia în oglindă.
- Porumbelul voiajor are un foarte bun simţ al orientării. El se poate întoarce de unde a plecat chiar şi de la 2.000 de kilometri distanţă.
- Simbolizează pacea interioară, armonia şi împăcarea.
- În sălbăticie trăiesc 10 ani şi 25 de ani dacă sunt domesticiţi.
- Au fost domesticiţi acum 5.000 de ani, în scop ornamental sau pentru a transporta mesaje.
- Pasărea dodo (dispărută în secolul al XVII-lea) făcea parte din familia porumbeilor......Sper ca te-am ajutat! ;)
Răspuns de alexionutz2001
1
• Porumbeii sunt impartiti in patru subcategorii: porumbeii obisnuiti, care mananca in special seminte; porumbeii multicolori mananca fructe si traiesc in Africa tropicala si Asia; porumbelul incoronat care are creasta si porumbelul cu ciocul dintat a carui parte superioara a ciocului este dintata. porumbelul de oras a devenit, in multe locuri, o pacoste • In cazul speciilor care se hranesc cu seminte, grauntele inghitite sunt macinate in pipota (stomacul muscular). Aceeasi structura ajuta porumbeii care se hranesc cu fructe sa separe samburele de fruct. • Puii de porumbel beau lapte de la ambii parinti. Laptele de porumbel este similar cu cel produs de mamifere pentru puii lor. • Porumbeii sorb apa cu ciocul, o caracteristica neobisnuita pentru pasari. • Turturelele din oras, porumbeii calatori, porumbeii de casa (crescuti pentru carne) si porumbeii voiajori sunt toti din aceeasi specie, care descinde din porumbelul de stanca din Europa, Africa de Nord si Asia de Sud. • Porumbeii voiajori pot atinge viteze de 70 km/h. • Datorita capacitatii lor uimitoare de a gasi drumul spre casa, chiar si atunci cand se afla la distante mari, porumbeii calatori au fost folositi ca mesageri chiar din timpul Egiptului Antic. • Porumbeii compuneau odinioara cea mai numeroasa specie de pasari de pe pamant.
Alte întrebări interesante