Biologie, întrebare adresată de Euacasa123, 8 ani în urmă

curiozități despre reptile​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de patri2569
4
Reptilele sunt o clasă de vertebrate ovipare, poichiloterme, cu corpul acoperit de o piele groasă, solzoasă, fără picioare sau cu picioare scurte, dispuse lateral, și cu inima tricamerală. Doar câteva duc un mod de viață acvatic ori semiacvatic. Se cunosc aproximativ 7000 de specii de reptile. Formele actuale includ șopârlele, șerpii, broaștele țestoase și crocodilii.

sunt mai bine adaptate la viața terestră decât amfibienii.
au piele solzoasă sau acoperită cu plăci cornoase dublate de plăci osoase.
sunt animale târâtoare.
respirația este pulmonară.
înmulțirea se face prin ouă care se clocesc singure la soare; fecundația este internă.
temperatura corpului este variabilă după temperatura mediului înconjurător (poichilotermie).
Răspuns de good56
1

Explicație:

Reptilele sunt vertebrate primare tetrapode, poichiloterme (cu temperatura corpului variabilă cu cea a mediului ambiant), cu corpul acoperit de o piele groasă, solzoasă și cu inima tricamerală. Sunt primul grup de animale care a reușit desprinderea de mediul acvatic și cucerirea mediului terestru, prin dezvolarea anexelor embrionare (amnios și alantoidă). Majoritatea reptilelor sunt ovipare, se cunosc și specii vivipare (care nasc pui vii).

La origine, reptilele au toate 4 membre, însă anumite grupe și le-au pierdut în evoluție și astfel s-a ajuns astăzi la forme precum șerpii. Deși se cunosc foarte multe specii de reptile dispărute (precum dinozaurii), formele din zilele noastre totalizează peste 10000 de specii și sunt răspândite pe toate continentele, mai puțin Antarctica.

Alte întrebări interesante