Biologie, întrebare adresată de andereeioana, 9 ani în urmă

CURIOZITATI DESPRE SCOICI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de salcia14
1
-Cea mai mare scoica de pe planeta este tridacna, din Marea Bariera de corali, scoica avand pana la 1, 5 m lungime si 300 kg greutate? Pescarii filipinezi o denumesc "carapacea mortii ", deoarece poate reteza cu valvele ei piciorul sau bratul unui om.
-Ceea ce numesc bijutierii "perle" - formatiunile cu luciu sidefat, matasos - sunt produse de un mic numar de moluste bivalve ("scoici", cum sunt numite popular) care au particularitatea de a secreta un material cu o structura speciala, care formeaza si interiorul cochiliei: sideful. Acelasi material e utilizat de scoica si pentru a izola corpul strain iritant, astfel aparând perla.

salcia14: pot sati mai dau
andereeioana: inca 3? as avea nevoie cam de 5...
Răspuns de lucianmarius2
4
Scoica

-
este un nevertebrat care traieste in mediul acvatic
-face parte din clasa BIVALVE, deoarece corpul este format din doua valve
-corpul  este protejat de 2 valve unite printr-un legament elastic si 2 perechi de muschi
-nu are cap
-are masa viscerala si picior(seamana cu o lama de topor)
Hranirea

-protozoare(organisme acvatice mici)

Respiratia

-este branhiala (branhile se gasesc in camera mantalei)

Inmultirea
-se realizeaza prin oua care sunt depuse toamna --din oua ies larve mici care se prind de branhiile si inotatoarele pestilor--dupa trei lui devin adulti

SPER CA TE-AM AJUTAT!! Coroana??





xuz: -Cea mai mare scoica de pe planeta este tridacna, din Marea Bariera de corali, scoica avand pana la 1, 5 m lungime si 300 kg greutate? Pescarii filipinezi o denumesc "carapacea mortii ", deoarece poate reteza cu valvele ei piciorul sau bratul unui om.
-Ceea ce numesc bijutierii "perle" - formatiunile cu luciu sidefat, matasos - sunt produse de un mic numar de moluste bivalve ("scoici", cum sunt numite popular) care au particularitatea de a secreta un material cu o structura speciala, care formea
Alte întrebări interesante