Studii sociale, întrebare adresată de daria2414, 8 ani în urmă

d. Compară, în pereche, cele două for-
me de guvernământ: monarhia şi re-
publica. Identifică cel puțin un avan-
taj şi un dezavantaj pentru fiecare.

Ajuror!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de djugostrannadia
0

Răspuns:

O republică și o monarhie sunt două forme diferite de guvernare. În timp ce monarhiile erau normele o dată la un moment dat, acest lucru sa schimbat în timp. Astăzi, cel mai preferat tip de guvern din întreaga lume sunt republicile și democrațiile.

Diferența majoră dintre o republică și o monarhie este faptul că o monarhie este condusă de un monarh, adică un rege sau o regină, în timp ce într-o republică poporul alege cine vrea să-i conducă

În cadrul monarhiei, rolul conducătorului, adică un rege sau o regină, este trecut prin generații, de la părinte la copil și așa mai departe. Monarhiile cred în Dreptul divin al regilor, care în principiu afirmă că un rege a fost selectat de Dumnezeu pentru a conduce poporul.

Republica, pe de altă parte, reprezintă puterea poporului, ceea ce înseamnă, în principiu, că într-o republică li se permite să voteze un lider. Persoana cu cele mai multe voturi este aleasă ca lider. Ideea din spatele unei republici este "noi poporul", în principiu că poporul ar avea dreptul să se guverneze

Explicație:

Diferența principală : Monarhia este o formă de guvernare domnită de un rege, regină sau împărat. Republica este o formă de guvernare în care poporul sau reprezentanții săi aleși posedă puterea supremă.

Alte întrebări interesante