Matematică, întrebare adresată de ina1985, 8 ani în urmă

Dă exemple de surse sonore naturale și surse artificiale. Compară zgomotul produs la mișcarea aripilor rândunelelor cu sunetele emise de bondar, albină și ţânţar datorită oscilaţiilor aripilor acestora. Știind că frecvenţa oscilațiilor este mică la rândunele și mai mare la ţânţari, ce concluzii ai putea formula privind caracteristicile acestor sunete și dependenţa de rapiditatea oscilaţiilor?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iannispatriciu
6

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Exemple de surse sonore naturale sunt glasurile animale (racnetele, ciripitul, torsul, mieunatul, latratul etc.), picuratul apei, fosnetul frunzelor

Exemple de surse sonore artificiale sunt muzica din boxe, zumzaitul transformatoarelor sub tensiune, sunetul motoarelor de masina, claxonurile

Sunetul batailor aripilor de randunica sunt mai grave, cu sonor mai tare si mai putin dese decat sunetul aripilor de insecta, care este ascutit, slab si continuu.

Din aceasta comparatie putem extrage doua proprietati ale sunetului: inaltimea sa, determinata de catre rapiditatea oscilatiilor, si volumul sonor, care este determinat de puterea sursei.

Alte întrebări interesante