Daca 2a-b=7 si 4a*a-b*b=42, atunci 2a+b=?
Repede, va rog! Marchez cel mai bun raspuns.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
2a-b=7 => b=2a-7 si inlocuim in ecuatia a doua
4a²-b²=42 => 4a²-(2a-7)²=42 => 4a²-(4a²-28a+49)=42 => 4a²-4a²+28a-49=42 =>
28a=42+49 => 28a=91 => a= 3,25 => b= 2*3,25-7= -0,5
=> 2a+b= 2*3,25-0,5=6
4a²-b²=42 => 4a²-(2a-7)²=42 => 4a²-(4a²-28a+49)=42 => 4a²-4a²+28a-49=42 =>
28a=42+49 => 28a=91 => a= 3,25 => b= 2*3,25-7= -0,5
=> 2a+b= 2*3,25-0,5=6
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Biologie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă