daca --3 este solutie pentru (a+1)x la a2 - 3ax = 17a rezulta a =?
Deci va rog sa ma ajutati ca imi pune notaaa!!!!!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Inlocuim pe x cu -3 si avem [tex] -3(a+1)^{2} +3a=17a =\ \textgreater \ -3( a^{2} +2a+1)+3a=17a =\ \textgreater \
[/tex]
catincuta:
mersi mult... Monica!
Răspuns de
2
daca -3 este solutia ecuatiei , atunci x= -3
⇒ (a+1)*(-3)² - 3a*(-3)=17a
9a+9+9a=17a
18a -17a= -9
a = - 9
⇒ (a+1)*(-3)² - 3a*(-3)=17a
9a+9+9a=17a
18a -17a= -9
a = - 9
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă