daca a-2b=16 si a+b+3c=53 calculati a+2 c. Dau coroana!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a=16+2b
a=53-b-3c
Egalam cele doua expresii in functie de a si avem :
16+2b=53-b-3c
2b+b+3c=53-16
3b+3c=37
3(b+c)=37
A doua expresie din enunt se mai poate scrie si astfel :
a+b+c+c+c=53
b+c=53-a-2c
3(53-a-2c)=37
53-a-2c=37/3
53 - 37/3 = a+2c
a+2c=(159-37)/3
a+2c=122/3
a=53-b-3c
Egalam cele doua expresii in functie de a si avem :
16+2b=53-b-3c
2b+b+3c=53-16
3b+3c=37
3(b+c)=37
A doua expresie din enunt se mai poate scrie si astfel :
a+b+c+c+c=53
b+c=53-a-2c
3(53-a-2c)=37
53-a-2c=37/3
53 - 37/3 = a+2c
a+2c=(159-37)/3
a+2c=122/3
nico188:
de unde l-ai "scos" pe 159. De la penultima relatie nu prea inteleg...
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă