Matematică, întrebare adresată de anutzagaboss, 8 ani în urmă

Dacă: a: b = 4 a:c= 2 a + b + c = 63, atunci a = 0:6-;c- b= C =​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mbc220861
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Dacă: a: b = 4 a:c= 2 a + b + c = 63, atunci a =?;b=?;c=?

a: b = 4  ⇒b=a:4

a:c= 2   ⇒c=a:2  Inlocuim pe a si b in ultima relatie   ⇒

a + b + c = 63  ⇒a+a:4+a:2=63  Inmultim cu 4 toata relatia. ⇒4a+a+2a=252  ⇒7a=252  ⇒a=36  ⇒b=a:4=9  b=9  ⇒c=a:2=18  c=18

Proba: a+b+c=36+9+18=63

Alte întrebări interesante