daca a-c=3 si b=-5, atunci valoarea expresiei 3a+2b-3c este egala cu:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
a-c=3=>a=3+c
b=-5
3a+2b-3c= 3(3+c)+2b-3c
=9+3c+ (-10) -3c (+3c si -3c se reduc)
=9-10
=-1
R: -1
b=-5
3a+2b-3c= 3(3+c)+2b-3c
=9+3c+ (-10) -3c (+3c si -3c se reduc)
=9-10
=-1
R: -1
Răspuns de
1
3a-3C=3x3=9
3a+2x-5+3C
9-10=-1
3a+2x-5+3C
9-10=-1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă