Daca a<b si c diferit de 0, atunci a/b<a+2013*c/b+2013*c
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
16
a/b < (a +2013·c)/(b +2013c)
daca a/b = (a + 2013c)/(b +2013c)
a/(b-a) = (a + 2013c)/(b - a )
dar a < a + 2013c ⇒
⇒ a/(b-a) < (a + 2013c)/(b-a)
⇒ a/b < (a +2013c)/(b + 2013)
daca a/b = (a + 2013c)/(b +2013c)
a/(b-a) = (a + 2013c)/(b - a )
dar a < a + 2013c ⇒
⇒ a/(b-a) < (a + 2013c)/(b-a)
⇒ a/b < (a +2013c)/(b + 2013)
MariaAndrada:
Mersi tare mult :)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă