Daca a²+b²-2a-4b+5=0 calculati a la 2012+(a-b) totul la 2013
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
a² +b²-2a -4b +5=0
⇒a²-2a +1 +b²-4b +4 = 0
↓ ↓
⇒ (a-1)² + (b-2)² =0
pentru ca egalitatea sa fie adevarata, trebuie ca fiecare termen al adunarii sa fie 0
⇒a-1 = 0 ⇒ a=1
b-2=0 ⇒ b=2
a (la 2012) + (a-b) la 2013 = 1 (la 2012) + (1-2) la 2013 = 1 + (-1) la 2013 = 1-1 = 0
⇒a²-2a +1 +b²-4b +4 = 0
↓ ↓
⇒ (a-1)² + (b-2)² =0
pentru ca egalitatea sa fie adevarata, trebuie ca fiecare termen al adunarii sa fie 0
⇒a-1 = 0 ⇒ a=1
b-2=0 ⇒ b=2
a (la 2012) + (a-b) la 2013 = 1 (la 2012) + (1-2) la 2013 = 1 + (-1) la 2013 = 1-1 = 0
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă