Dacă ecuația y² - 3y + n = 0 admite și soluția y = 4, atunci n = (.....)
Va rog, răspuns cat mai clar!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
n = -4
Explicație pas cu pas:
Dacă ecuația admite soluția y = 4, înseamnă că, dacă înlocuim pe y cu 4 obținem o relație adevărată.
Adică
4² - 3·4 + n = 0
16 - 12 + n = 0
4 + n = 0
n = -4
biancabutnariu2265:
mulțumesc
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă