Matematică, întrebare adresată de clazar669, 8 ani în urmă

Dacă matematica nu ar exista ce s-ar întâmpla. 100 de cuvinte


clazar669: Poate sa fie și mai putine cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

Bunaaaa

Matematică nu exista

Noi fără matematica nu am ști cum sa facem calcule, sa vedem câți bani o sa avem la salariu și multe altele

Gândiți-vă, dacă nu ar exista matematica, casierii nu ar mai exista, asta înseamnă fără casieri nu exista nici hrana, nici case, asta ar însemna noi am trai chiar într-o jungla

Ora de matematica nu ar mai exista, profesorii foarte putini care nu vor muncii pentru bani (nu poți calcula bani, nu ca nu ar exista banii) deci mai pe scurt, noi am fi morți fără matematica

Sper ca te am ajutat

Răspuns de adresaana
0

Răspuns:

O lume fără matematică

Fără matematică, îmi imaginez că viața ar fi foarte asemănătoare cu viața din satele de acum vreo 200 de ani, doar că nu ar exista banii și nu s-ar ține nici un fel de evidență a produselor. Răsplata pentru orice activitate ar fi măsurată intuitiv, după valoarea sentimentală a lucrurilor. De exemplu, ajuți pe cineva la reparat gardul și primești în schimb o găină. Sau te mulțumești doar cu faptul că ai făcut o faptă bună.

Cred că localitățile ar arăta precum la muzeele etnografice. Oamenii ar trăi o viață simplă, foarte apropiată de natură, iar activitățile lor ar fi legate de agricultură și creșterea animalelor. S-ar lucra cu unelte din lemn sau metal care ar putea fi realizate manual, fără calcule matematice. Oamenii ar avea suficiente unelte si suficiente cunoștințe încât să ducă un trai decent, poate chiar îmbelșugat, bazat pe agricultură și meșteșugărit.

În lipsa matematicii nu s-ar putea ajunge la mari progrese tehnologice. Din punct de vedere material, societatea ar rămâne mereu la același nivel de dezvoltare.

Explicație pas cu pas:

Alte întrebări interesante