Daca o imagine are și o a treia dimensiune, aceasta este .
Răspunsuri la întrebare
Răspuns :
O imagine 3D.
Perceptia imaginii este dupa cum urmeaza:
Fiecare dintre noi are doi ochi, care sunt separati unul de altul. In consecinta, cand ne uitam la o imagine, vedem doua imagini, care sunt combinate in una singura. Fa un experiment si vei vedea ca atunci cand inchizi un ochi perspectiva imaginei se schimba. Desi creierul nostru percepe doar o singura imagine, care este formata prin vederea noastra. In felul asta toate elementele au imagine tridimensionala, adica adancimea.
Perceptia imaginii este dupa cum urmeaza. Fiecare dintre noi are doi ochi, care sunt separate unul de altul. In consecinta, cand ne uitam la o imagine, vedem doua imagini, care sunt combinate in una singura. Fa un experiment si vei vedea ca atunci cand inchizi un ochi perspectiva imaginei se schimba. Desi creierul nostru percepe doar o singura imagine, care este formata prin vederea noastra. In felul asta toate elementele au imagine tridimensionala, adica adancimea.La vizionarea filmului in 3D mintea noastra subconstient este influentata de semnale cum ar fi: perspectiva, forma, marimea, localizarea, zonele intunecate si luminoase, paralaxa si schimbarea structurei. Folosind aceste semnale, in filme 3D avem posibilitatea de a vedea adancimea imaginei. Dar, pentru a vedea imaginea 3D va trebui sa privim cu ambii ochi, altfel imaginea nu va avea adancime si volum.
Perceptia imaginii este dupa cum urmeaza. Fiecare dintre noi are doi ochi, care sunt separate unul de altul. In consecinta, cand ne uitam la o imagine, vedem doua imagini, care sunt combinate in una singura. Fa un experiment si vei vedea ca atunci cand inchizi un ochi perspectiva imaginei se schimba. Desi creierul nostru percepe doar o singura imagine, care este formata prin vederea noastra. In felul asta toate elementele au imagine tridimensionala, adica adancimea.La vizionarea filmului in 3D mintea noastra subconstient este influentata de semnale cum ar fi: perspectiva, forma, marimea, localizarea, zonele intunecate si luminoase, paralaxa si schimbarea structurei. Folosind aceste semnale, in filme 3D avem posibilitatea de a vedea adancimea imaginei. Dar, pentru a vedea imaginea 3D va trebui sa privim cu ambii ochi, altfel imaginea nu va avea adancime si volum.Adancimea este perceputa prin faptul ca fiecare ochi are o imagine diferita. Si dupa ce cele doua vor fi procesate de partea vizuala a creierului intr-o singura imagine, vom primi posibilitatea de a vedea adancimea si distanta dintre noi si imaginea. Chiar pe un astfel de sistem se bazeaza imaginea 3D. Doar ca pentru aceasta sunt folosite mai multe camere, care filmeaza imaginea de la distante diferite, ceea ce permite sa vedem o perspectiva diferita.
Perceptia imaginii este dupa cum urmeaza. Fiecare dintre noi are doi ochi, care sunt separate unul de altul. In consecinta, cand ne uitam la o imagine, vedem doua imagini, care sunt combinate in una singura. Fa un experiment si vei vedea ca atunci cand inchizi un ochi perspectiva imaginei se schimba. Desi creierul nostru percepe doar o singura imagine, care este formata prin vederea noastra. In felul asta toate elementele au imagine tridimensionala, adica adancimea.La vizionarea filmului in 3D mintea noastra subconstient este influentata de semnale cum ar fi: perspectiva, forma, marimea, localizarea, zonele intunecate si luminoase, paralaxa si schimbarea structurei. Folosind aceste semnale, in filme 3D avem posibilitatea de a vedea adancimea imaginei. Dar, pentru a vedea imaginea 3D va trebui sa privim cu ambii ochi, altfel imaginea nu va avea adancime si volum.Adancimea este perceputa prin faptul ca fiecare ochi are o imagine diferita. Si dupa ce cele doua vor fi procesate de partea vizuala a creierului intr-o singura imagine, vom primi posibilitatea de a vedea adancimea si distanta dintre noi si imaginea. Chiar pe un astfel de sistem se bazeaza imaginea 3D. Doar ca pentru aceasta sunt folosite mai multe camere, care filmeaza imaginea de la distante diferite, ceea ce permite sa vedem o perspectiva diferita.Pentru a vizualiza imaginea de pe ecran in 3D trebuie sa avem ochelari speciali, pentru ca altfel vorm vedea intr-un cadru mai multe imagini. Folosind ochelari 3D putem vedea imagini tridimensionale, adica obiectul va fi perceput ca o imagine separata pentru fiecare ochi. Obiectul poate fi aproape sau departe, in functie de scenariu.