Daca p=(√5 + √2) - √2(√5+√2) - √5(√2 - 2√5) atunci aratati ca p ∈ N.
Ajutor, urgent, va rog!
vlad2000:
sigur ai scris bine exercitiul ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
p =(√5 +√2)²-√2(√5+√2) -√5(√2-2√5)= 5 +2√10 +2 -√10 -2-√10 +10
= 2√10 -2√10 +2 -2 +5 +10 =15
= 2√10 -2√10 +2 -2 +5 +10 =15
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă