daca x=√(1-√2)²,y=√(√2-3)²,z=2√6(4√3supra√2-3√2supra√3),atunci x+y-z este egal cu.....
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
x=√(1-√2)²=1-√2
y=√(√2-3)²=√2-3
z=2√6(4√3/√2-3√2/√3)=[(2·4·√(6·3)]/√2-[2·3·√(6·2)]/√3=
=8√18/√3-6√12/√3=8√(18/2)-6√(12/3)=8√9-6√4=8·3-6·2=24-12=12
x+y-z= (1-√2)+(√2-3)-12=-√2+√2+1-3-12=-14
y=√(√2-3)²=√2-3
z=2√6(4√3/√2-3√2/√3)=[(2·4·√(6·3)]/√2-[2·3·√(6·2)]/√3=
=8√18/√3-6√12/√3=8√(18/2)-6√(12/3)=8√9-6√4=8·3-6·2=24-12=12
x+y-z= (1-√2)+(√2-3)-12=-√2+√2+1-3-12=-14
Utilizator anonim:
mersi multx+y-z in carte este -10
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă