Daca |x-1|+(y-2)²+√(z-3)=0,atunci valoarea expresiei E=x^-2013+2y+z este:
albatran:
paula, ce e dupa x???
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
|a|≥0
√b≥0, unde b≥0
c²≥0,∀c∈R
atunci
insumand 3 numere≥0 si dandu-ne 0, aceasta se poateintampla doar cand fiecare=0
deci:
|x-1|=0...x=1
(y-2)²=0...y-2=0 ....y=2
√(z-3)=0 ...z-3=0....z=3
E(x, y,z) = E(1,2,3)=1^(-2013)+2*2+3=1/1^2013+4+3=1/1+7=1+7=8
√b≥0, unde b≥0
c²≥0,∀c∈R
atunci
insumand 3 numere≥0 si dandu-ne 0, aceasta se poateintampla doar cand fiecare=0
deci:
|x-1|=0...x=1
(y-2)²=0...y-2=0 ....y=2
√(z-3)=0 ...z-3=0....z=3
E(x, y,z) = E(1,2,3)=1^(-2013)+2*2+3=1/1^2013+4+3=1/1+7=1+7=8
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă