Matematică, întrebare adresată de Ioana4833838, 9 ani în urmă

Dacă x= -3 este solutia ecuatiei (a-2)x la a 2 a + (a+4)x +12 =0 atunci a este egal cu....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damaya
4
(a-2)×(-3)^2+(a+4)×(-3)+12=0
(a-2)×9-3a-12+12=0
9a-18-3a=0
6a=18
a=18/6
a=3

Ioana4833838: Nu este bine
Damaya: ce nu e bine?
Ioana4833838: Nu da bine . La răspunsuri da 3
Damaya: scuze, acum am vazut ca am pus din greseala - si nu + la 3a
Damaya: acum am corectatt
Ioana4833838: Te rog fal din nou ca nu inteleg
Ioana4833838: mersi
Ioana4833838: Multumesc din suflet
Alte întrebări interesante