daca x supra y=2 supra 3,atunci 3x+y supra x-y este:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
31
x/y=2/3
(3x+y)/(x-y) =
=(3x/y+1)/(x/y-1)=
=(3×2/3+1)/(2/3-1)=
=(2+1)/(2/3-3/3)=
=3/(-1/3)=-1
(3x+y)/(x-y) =
=(3x/y+1)/(x/y-1)=
=(3×2/3+1)/(2/3-1)=
=(2+1)/(2/3-3/3)=
=3/(-1/3)=-1
Răspuns de
6
se schimbă 2 cu y si vine x/2=y/3=k=>x=2k, y=3k
3×2k+3k/2k-3k=9k/-k=9
3×2k+3k/2k-3k=9k/-k=9
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă