Daca x+y= -2radical3 si x^2 -y^2= 4radical6, atunci x-y este egal cu..?
AllexandraIoana:
^ ce vrea sa fie acest semn :))
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
x²-y²=(x+y)(x-y)
deci (x+y)(x-y)=4√6 stim ca x+y=-2√3 si inlocuim avem
-2√3(x-y)=4√6
-(x-y)=4√2√3/2√3=2√2 ·(-1)
x-y=-2√2
deci (x+y)(x-y)=4√6 stim ca x+y=-2√3 si inlocuim avem
-2√3(x-y)=4√6
-(x-y)=4√2√3/2√3=2√2 ·(-1)
x-y=-2√2
Răspuns de
1
x²-y²=(x+y)(x-y)
(x+y)(x-y)=4√6
-2√3(x-y)=4√6
-(x-y)=4√2√3/2√3=2√2 ·(-1)
x-y=-2√2
(x+y)(x-y)=4√6
-2√3(x-y)=4√6
-(x-y)=4√2√3/2√3=2√2 ·(-1)
x-y=-2√2
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă