Dacă x y z sunt Nr reale astfel încât x^2-(y-z)^2=42 și 2x+2y-2z=12 aflați x-y+z
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x^2-(y-z)^2 = 42
[x-(y-z)][x+(y-z)] = 42
(x-y+z)(x+y-z) = 42 |•2
(x-y+z)(2x+2y-2z) = 84
(x-y+z)•12 = 84
=> x-y+z = 7
Răspuns de
1
Răspuns:7
Explicație pas cu pas:
2x+2y-2z=12/:2⇒x+y-z=6
x²-(y-z)²=42
[x-(y-z)]×[x+(y-z)]=42
(x-y+z)×(x+y-z)=42
(x-y+z)×6=42/:6
x-y+z=7
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă