Limba română, întrebare adresată de ina121, 9 ani în urmă

Dar ca sa fiu sigura ca ai rezolvat litero puzzle notează în rândurile de mai jos 3 idei principale din text

Anexe:

ina121: Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaIvsk
10
S-a intamplat odata ca o pisica sa intalneasca un vulpoi in padure si s-a gandit in sinea ei : " Este inteligent,plin de experienta si foarte stimat de lume ".Asa ca s-a dus la el si i-a vorbit politicos:
-Buna ziua,domnule vulpoi,ce mai faceti ?Cum o mai duceti? Cum va descurcati pe aceste vremuri grele ?
-Oh,slujnica ce esti ,proasta si vanatoare de soareci,tu cum crezi?Ai obraz sa ma intrebi pe mine cum o duc?Ce ai invatat tu in viata ta?Cate dintre mestesugurile mele le cunosti?a intrebat vulpoiul.
-Le inteleg  pe toate,dar de stiut,stiu doar unul singur,a raspuns pisica.
-Care este acela? a intrebat vulpoiul.
-Atunci cand ma urmaresc cainii de vanatoare,eu pot sa sar  intr-un copac si sa ma salvez.
-Atata tot ?Eu sunt asul a sute de mestesuguri,am un sac plin.Trebuie sa stii cum sa fii siret.Mi se face mila de tine ,vino cu mine si te voi invata cum sa faci cand vor aparea oamenii care se folosesc de cainii de vanatoare.

Tocmai atunci s-a ivit un vanator cu patru caini.Pisica s-a urcat repede in copac,tocmai in varf,ascunzandu-se printre ramuri,si de acolo a strigat:
-Acum,deschide sacul,domnule vulpoi,deschide sacul cu mestesuguri.

Dar cainii deja il vazura si il atacara.

-Ah,domnule vulpoi,ati ajuns la necaz.Si stiati atatea mestesuguri!Daca ati fi stiut doar sa va urcati in copac,la fel ca mine ,nu ati fi murit.

ina121: Nu ai făcut bine trebuia sa scoți trei idei principale din text
AndreeaIvsk: Aaaah , imi cer scuze ,nu stiam ca ceea ce ai scris mai sus era continuarea exercitiului 2 , nu am inteles exact ,
AndreeaIvsk: cele 3 idei principale :1 Discutia dintre pisica si vulpoi legata de mestesuguri.2.Aparitia vanatorului si dovedirea celui mai bun mestesug ,3. Morala povestii : Trebuie sa fii bun la un singur lucru si sa-l faci cat mai bine .
ina121: Mulțumesc mult
Alte întrebări interesante