Limba română, întrebare adresată de pastilutsa, 9 ani în urmă

Dar n-apucă mamiţica să rostească-ntreg sfântul nume al creatorului, şi Bubico dispare că un porumbel alb în neagra noapte, înapoi spre Bucuresti, zburând - la Zambilica, probabil. Mă-ntorc cu faţa spre cocoana şi, prezentându-i mânile goale, strig exasperat:
- Doamnă!
Un răcnet!... A-nnebunit cocoana!
- Repede, doamnă, semnalul de alarmă!
O duc la semnal şi o-nvăţ cum să-l tragă. Pierdută de durere, execută mişcarea cu o supremă energie. Trenul, stop! pe loc. Cletinătură colosală. Emoţie generală-ntre pasajeri.
- Cine? cine a dat alarma?
- Dumneaei zic eu către personalul trenului, arătând pe cocoana leşinată.
Trenul se pune din nou în mişcare. La Ploieşti, cocoana s-a deşteptat din leşin; zdrobită de nenorocire, trebuie să răspunză la procesul-verbal ce i se dresează pentru întrebuinţarea semnalului. Pe când, în mijlocul pasajerilor grămădiţi, cocoana se jeleşte, eu m-apropiu de urechea ei şi, c-un rânjet diabolic, îi şoptesc răspicat:
- Cocoană! eu l-am aruncat, mânca-i-ai coada!
Ea leşină iar... Eu trec că un demon prin mulţime şi dispar în noaptea neagră...Rezumat de 5 -7 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aleksandraa
5
    Mama acestuia nu termina sa rosteasca numele creatorului nostru si Bubico dispare fara stiinta mamei la Zambilica strigandu-i exasperat sa traga semnalul de alarma. Aceasta nu stia cum sa opreasca trenul iar cainele o invata acest lucru. Trenul s-a oprit , iar pasagerii mirati se intrebau cine a dat alarma. Acea cocoana lesinata, arata Bubico.Trenul a continuat sa porneasca catre Ploiesti, iar cocoana si-a revenit, care era obligata sa raspunda la procesul-verbal pentru ce a facut. Cocoana lesina pentru a doua oara , deoarece cainele ii sopteste la ureche.Bubico trece prin multime si dispare surprinzator.

Alte întrebări interesante