date despre floarea de colț vă rog este urgent! dau coroană
Răspunsuri la întrebare
naturale ale României. Este ocrotită și protejată prin lege, fiind declarată „monument al naturii” și poate fi admirată la altitudini de 1300-1500 metri înălțime. Pe numele său Leontopodium alpinum, floarea-de-colț este o plantă perenă rară, care poate ajunge la 20 cm înălțime. Aceasta simbolizează puritatea și curățenia, iar în trecut, era cunoscută ca Floarea Reginei, deoarece era îndrăgită de către Regina Elisabeta. Floarea-de-colț a rămas, astfel, regina naturii, putând fi observată în sălbăticie.
Caracteristicile florii-de-colț
Floarea-de-colț face parte din familia Asteraceae și este alcătuită dintr-un buchet mai mare de floricele, cu până la 500 dintre acestea înghesuite. Aceste flori mici sunt grupate în perechi de la 2 la 12 capete de flori galbene și între 5 și 15 frunze albe, așezate în formă de stea. Floarea-de-colț înflorește în lunile iulie-august, în țări precum Elveția, Austria și Italia.
Unde creste floarea-de-colț, pe teritoriul României
Floarea-de-colț crește pe traseele montane din România. Aceasta este protejată prin lege, însă numărul de exemplare este în scădere, din cauza turmelor de oi care pătrund în zonele ideale pentru dezvoltarea florii. Floarea-de-colț poate fi întâlnit