Informatică, întrebare adresată de cravtovvictoria14, 8 ani în urmă

Daţi câteva exemple de activăţi nesigure pi Internet​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei750238
5

Uite cateva activitati nesigure pe internet:

  • Descarcare de jocuri, programe, seriale de pe diverse site-uri. Acestea pot contine malware. Vorbim doar de site-uri nesigure, nu si de platforme oficiale precum Steam, Epic, Netflix, etc.
  • Vizualizarea filmelor si serialelor online gratis pe diverse site-uri. Site-urile de acest tip pot contine malware sau pot afisa reclame nepotrivite. Vorbim doar de site-uri nesigure, nu si de platforme oficiale de distibuite precum Netflix, HBO GO, etc.
  • Conversarea si distribuirea de informatii personale cu persoane necunoscute.
  • Neverificarea informatiilor gasite pe internet. Informarea din surse nesigure de informatii. E important sa verifici si informatiile gasite pe Brainly, e posibil sa se strecoare uneori greseli.
  • Cumpararea unor produse/servicii inexistente/frauduloase. Inainte de a cumpara ceva de pe internet verifica recenziile (dinafara paginii produsului daca e posibil) si asigura-te ca vanzatorul are o reputatie buna. Daca o ofera pare prea buna atunci probabil este o inselatorie.
  • Participarea in tombole inexistente/frauduloase care au ca scop colectarea de date personale. Daca primesi o notificare in care scrie ca ai castigat un cal sau un iPhone pentru ca esti a 2000 pesoana care a intrat pe site probabil este o teapa. Mai ales daca ti se cere sa dai share la pagina.

Sfaturi pentru a te proteja online:

  • Evita sa accesezi site-uri suspecte sau sa descarci fisiere de la surse necunoscute.
  • Nu raspunde la mesaje sau apeluri care par dubioase sau nepotrivite.
  • Nu furniza informatii personale sensibile, precum datele de plata sau informatiile de identificare, decat atunci cand este absolut necesar.
  • Verifica daca site-urile la care te conectezi au conexiuni sigure. Verifica ca domeniul platformei sa corespunda cu domeniul oficial al platformei pe care crezi ca o accesezi.

Concluzie:

Internetul poate fi o sursa valoroasa de informatie, dar trebuie sa fii atent la sursa si credibilitatea informatiei pe care o gasesti online. Exista multe informatii false sau necorecte disponibile pe internet, precum si persoane care intentioneaza sa difuzeze informatii false sau dezinformare.

De aceea, este important sa verifici informatia de mai multe surse si sa evaluezi credibilitatea acestora inainte de a lua orice decizie bazata pe informatia gasita online.

Trebuie sa fii atent si la protectia datelor tale personale cand navigezi pe internet. Multe site-uri cer informatii personale, precum adresa de email sau datele de plata, iar aceste informatii pot fi utilizate in scopuri nepermise sau pot fi pierdute sau furate in cazul in care site-ul nu este sigur.

Alte întrebări interesante