Limba română, întrebare adresată de Ade1811, 8 ani în urmă

Dați exemple de 6 sărbători din calendarul ortodox și spuneți cate ceva despre ele ( într-o propozitie) Va roggg! mult, mult ! Ofer coroana pentru cel mai bun și corect răspuns;

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anetud
3
20 iulie - Sf. Ilie - Datorita minunilor pe care le-a sarvarsit in timpul vietii, Sf. ilie a fost trecut in randul sfintilor in calendarul crestin-ortodox.A fost investit de popor cu atributele zeilor tunetelor si fulgerelor.

31 mai - Rusaliile - Sunt praznuite in fiecare an la 50 zile de la Paste. Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta si sub denumirea de Pogorarea Sfantului Duh si este o sarbatoare importanta pentru crestini.

25 decembrie - Craciunul sau Nasterea Domnului - este primul praznic imparatesc cu data fixa. Aceastasarbatoare marcheaza nasterea Domnului Isus.

08 noiembrie - Sf. Arhanghel Mihail si Gavril - Acestea sunt fiinte fara trupuri care il slujesc pe Dumnezeu si ii octoresc pe credinciosi  la porunca lui Dumnezeu.

08 septembrie - Nasterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mica - Maria era descendenta imparateasca si preoteasca.

21 mai-  Sf. Imparati Constantin si Elena - Constantin era una dintre cele mai cunoscute figuri bisericesti datorita promulgarii Edictului de la Milano. Imparateasa Elena, era mama lui Constantin si era o femeie extrem de credincioasa.





Ade1811: Multumesc foarte mult!
anetud: cu multa placere
Alte întrebări interesante