Limba română, întrebare adresată de aurariuvanesa, 8 ani în urmă

Dati exemple de verbe copulative?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de martac8
1

Răspuns:

Verbele copulative formează predicatul nominal împreună cu o altă parte de vorbire cu funcția sintactică de nume predicativ. Verbul copulativ are rolul unui instrument gramatical, face legătura între predicatul nominal și subiect, fiind purtător de categorii gramaticale (mod, timp, diateză, persoană, număr).

Cel mai întâlnit verb copulativ este verbul a fi. Verbe copulative sunt și: a deveni, a ieși, a rămâne, a ajunge, a se face, a părea, a însemna, a se naște, a se chema, a se numi. Cu excepția verbului a deveni, care poate fi folosit doar ca verb copulativ, toate celelalte verbe pot fi copulative sau predicative, în funcție de context.

Au rămas împreună până la adânci bătrânețe. (verb copulativ)


aurariuvanesa: Ai un 10 bravo
martac8: saru'mana
aurariuvanesa: bravo iti urez felicitari..... asa sa inveti tot timpul
Răspuns de mirunafogoros
1

Un verb copulativ este un verb care formează un predicat nominal împreună cu o altă parte de vorbire cu funcţie de nume predicativ. Exemple de verbe copulative: a fi (când nu are sensul de a se afla, a se găsi, a exista)a deveni (este întotdeauna copulativ)a ieşi (când are sensul de a deveni)a se face (când are sensul de a deveni)a ajunge (când are sensul de a deveni)a rămâne (cand nu are sensul de a sta)a însemna (cand nu are sensul de a nota)a (se) părea (cand arata aparenta)a reprezentaa se numia se chemaa se naștea constitui a costa


aurariuvanesa: Ai si tu un 10 bravo
Alte întrebări interesante