Limba română, întrebare adresată de ardeici14, 8 ani în urmă

dati-mi macar o idee a textului​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de piticot1661
2

Răspuns:

Părerea mea este că,atunci când vrei să dăruiești , o faci cu scopul de a ajuta pe cineva , nu de a scăpa de lucrurile care ție îți prisosesc. A dărui înseamnă a fi generos, mărinimos , fapta ta trebuie sa pornească din suflet , demonstrând reala ta compasiune față de cei aflați în situații dificile.Or, daca , potrivit proverbului , ai vrut să împuști doi iepuri deodată, tu nu ai făcut decât să te concentrezi pe a te debarasa de lucrurile care îți prisoseau, sub pretextul ajutorării cuiva.

In această situație nu te poți considera un bun creștin, un om care are niste principii moral-spirituale .Dimpotrivă , ești fals în simțăminte și acorzi prioritate propriului interes .

Pe de altă parte, este adevărat că morala creștină ne învață să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Suntem ființe umane , nu sfinți .Nu putem dărui totul și să așteptăm să fim noi ajutați.Ideea este că ceea ce dăruim ,poate chiar nu ne trebuie dar fac o selecție, caut, pun suflet în acele lucruri , mă gândesc că îi vor plăcea , îl vor bucura , îmi imaginez cum va reacționa și încă ceva: in sinea mea , mă voi ruga să-i fie de folos .

Daca eu , în adâncul sufletului, știu și simt că am dăruit cu sinceritate ( nu de paradă) și că acesta a fost principalul meu scop, voi fi mulțumit de mine, voi avea satisfacția faptelor bune și acestea, la rândul lor, vor genera stări de bine celor care le vor primi.

Așa aș răspunde eu .

Succes!


piticot1661: cu placere.
Alte întrebări interesante