Limba română, întrebare adresată de Tonytza2117, 9 ani în urmă

Dati-mi si mie va rog frumos 3 fragmente din 3 nuvele diferite...Va rog frumos sa nu fie foarte lungi ca trebuie sa le transcriu...Ca un copil necuvincios imi fac temele pe ultima zi...Va rog frumos raspunsurile sa fie rapide.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iri3
4
Vizita : I.L. Caragiale :
Madam Popescu mai sărută o dată dulce pe maioraşul, îl scuipă, să nu-l deoache, şi-l lasă jos. El a pus sabia în teacă, salută milităreşte şi merge într-un colţ al salonului unde, pe două mese, pe canapea, pe foteluri şi pe jos, stau grămădite fel de fel de jucării. Dintre toate, maiorul alege o trâmbiţă şi o tobă. Atârnă toba de gât, suie pe un superb cal vânăt rotat, pune trâmbiţa la gură şi, legănându-se călare, începe să bată toba cu o mână şi să sufle-n trâmbiţă. Madam Popescu îmi spune ceva; eu n-aud nimica. Îi răspund totuşi că nu cred să mai ţie mult gerul aşa de aspru; ea n-aude nimica.
Canuta om sucit -i l cargiale
Cănuţă a rămas sărman de părinţi tocmai când se făcuse copil de-nvăţătură... De una, mai bine pentru ei: mare bucurie n-aveau să capete dupa urmările lui.
Doua loturi -I.L.Caragiale
Pe lângă casierul public Anghelache din schița Inspecțiune, un alt personaj cehovian este și Lefter Popescu din Două loturi. Ideea că a câștigat dă eroului o stare de surescitare și euforie, prefăcută în revoltă când constată că numerele biletelor erau câștigătoare fiecare pentru cealaltă loterie. Monologul lui Lefter reproduce denivelarea psihică cu toate obsesiile indignării împotriva înșelătorilor oficiali într-o izbucnire comic incoerentă.
DACA TI SE PAR PREA LUNGI INTRA AICI SI DA PE TITLUL NUVELELOR O SA ITI DEA NUVELA COMPLETA SELECTEZI UN FRAGMENT :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_operelor_lui_Ion_Luca_Caragiale




Tonytza2117: Multumesc mult.O zi buna!
iri3: cu placere ! o sa imi dai marcheaza ca cel mai bun ??
Tonytza2117: Am dat :*
iri3: inca nu ai dat dar o sa astept ca trb sa apara maine sau mai incolo
Tonytza2117: pai am dat acolo la evalueaza toate stelele.nu asa se face?
iri3: nuu trb sa iti apara un buton pe el scrie "marcheaza ca cel mai bun" acolo trb sa dai dar apare mai incolo
Tonytza2117: Nu imi apare...Unde mai exact?
Alte întrebări interesante