Limba română, întrebare adresată de lookluk444, 8 ani în urmă

Dati mi va rog rapid o compunere in care sa povestim o intamplare in care apare ca personaj un obiect sau o pasare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Claude11
2
Era o dimineata superba de primavara. Razele soarelui incalzeau primele flori abia iesite de sub plapuma alba de zapada , care acum se topea in jurul lor stralucind ca niste diamante in bataia soarelui.
In ciresul din fata casei mele era mare agitatie. O familie de pitigoi se preocupa de amenajarea cuibului in care mama pitigoi isi v-a depune ouale. Tocmai in acel moment, motanul Tomita isi facea siesta pe prispa casei , cand familia de pitigoi cu ciripitul lor galagios il deranjase din motaiala.
Asa , care va sa zica, mormai, Tomita!.Astia nu ma vor lasa sa dorm de acum inainte.Furios din cale afara ,acesta se repezi spre copac catarandu-se ca o pantera.
Mama pitigoi il zarise si cu vocea ei pitigaiata, se napusti asupra lui.
- Has, has de-aici, motane!. Nu vezi ca copacul este ocupat?
-Copacul este al meu, voi mi l-ati ocupat fara sa ma intrebati!. Vazand mama pitigoi ca motanul inainteaza spre creanga pe care isi pregatea cu mare grija cuibul , scoase un tipat pentru a-l chema pe tatal pitigoi in ajutor.
Acesta vazand despre ce este vorba, se napusti asupra motanului care ciupit din toate partile ,cazu ca un bolovan pe pe creanga. Impactul cu solul se pare ca il afectase, deoarece din acea zi , Tomita nu mai deranja familia pitigoilor.

lookluk444: Buna, multumesc mult!
Claude11: Cu placere!
Alte întrebări interesante