Limba română, întrebare adresată de danielgroza17, 9 ani în urmă

DATIMI V AROG DEFINITIA EPITETULUI SI A DESCRIERII

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ZuZuOFFICIAL
2
Epitetul :::: desemnează o figură de stil care constă în alăturarea unui cuvânt calificativ lângă altul, în scop estetic. Sau, cu altă definiţie, epitetele sunt cuvinte care exprimă însuşiri deosebite ale unui obiect sau ale unei acţiuni, aşa cum se reflectă în simţirea şi fantezia cititorului.

Descrierea :::: 
este modul de expunere  ce consta in zugravirea unor trasaturi ale obiectelor, fenomenelor, personajelor.

IrinaPatricya: Epitetul exprima o insusira deosebita , noua, originala a unui obiect sau a unei acctiuni. La nivel gramatical , epitetul poate fi un adjectiv , un adverb , un substantuv , un verb; exsita epitete ornante , cromatice , personificatoare .
IrinaPatricya: Descrierea este modul de expunere specific genului liric. Poate fi descriere de tip tablou ori portret. Se descriu fiinte, personaje ale unei opere ori peisaje naturale.
Răspuns de magda2001
2
Epitetul este un cuvint descriptiv sau o fraza cu functie expresiva care determina un subst. sau un verb si expriama  o insusire deosebita a unui obiect.
Descrierea este un mod de expunere prin care  se prezinta trasaturile caracteristice a unui peisaj dar  mai este o opera literalain praza sau in versuri organizata pe baza descrieri literale.

Alte întrebări interesante