Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

dau 10+10=20 puncte va rog ajutatima la acesta pagina​
Dau coroana

Anexe:

Utilizator anonim: va rog ajutatima
Utilizator anonim: ajutopoor
Utilizator anonim: ajutor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ionica232
2

Răspuns:

2.2 Primele contacte ale geto-dacilor cu grecii au avut loc în

B) secolul al VII-lea Î.Hr

2.3 Fragment :  Eu îi numesc daci pe oamenii pomeniţi mai sus, cum îşi spun ei înşişi şi cum le zic şi romanii, măcar că ştiu prea bine că unii dintre greci îi numesc geţi, fie pe drept, fie pe nedrept. Căci eu îmi dau bine seama că geţii locuiesc dincolo de Haemus. de-a lungul Istrului.

Ei isi spuneau daci ,insa grecii ii numeau geti

2.4 "La prea puținele date transmise de autorii antici cu privire la economia geto-dacilor se adaugă mărturia istoricului got Iordanes (sec. VI e.n.), care în Istoria și originea geților, folosind și lucrarea (pierdută) a contemporanului său Cassiodor, scrie că geții au fost totdeauna superiori aproape tuturor barbarilor și aproape egali cu grecii, și după cum relatează Dio Chrysostomos, care a compus istoria și analele lor în limba greacă. Dio a fost un filosof și rector grec (cca 40-112), care, proscris de împăratul Domițian, a trăit printre geți, lăsând și câteva informații asupra lor. Oricum, atât textele sporadice ale autorilor antici, cât și descoperirile arheologice conduc la concluzia că, sub raportul dezvoltării economice și sociale, civilizația geto-dacilor era mult mai înaintată decât cea, de pildă, a germanilor."

Explicatie :scitii au venit ca populatie migratoare si s au stabilit o parte din ei in Dobrogea unde au avut in general relatii de buna vecinatate cu geto dacii

- grecii au infiintat colonii pe coastele Marii Negre si au purtat o serie de legaturi comerciale; au fost uneori cazuri cand au existat conflicte militare in vremea lui Burebista care a cucerit toata Dobrogea  si in sec. I d.Hr. cand Dobrogea e cucerita de romani (uneori armatele geto dace mai atacau cetatile vest pontice; fapt atestat de poetul latin Ovidius care fusese exilat la Tomis)

- celtii si bastarnii vor fi eliminati de daci din spatiul etnic geto dac in sec I i. Hr.

Explicație:


Utilizator anonim: ms mult
Utilizator anonim: nu am cuvinte sati multumesc
Ionica232: sa ai spor la teme :)
Utilizator anonim: mulțumesc frumos
Utilizator anonim: poti sa ma ajuti la cauze si consecințele
Alte întrebări interesante