Limba română, întrebare adresată de leumitica, 9 ani în urmă

DAU 100 DE PUNCTE +COROANA!!!!!!

Fiecare zi era speciala in felul ei, dar aceasta zi parca avea un dar in inimile noastre . Ne-am sculat de dimineata, auzind glasul cald si dulce al mamei noastre strigandu-ne sa venim , sa vedem cadourile mult asteptate . Dupa ce am despachetat cadourile , am plecat sa ne imbratisam parinti . In casa ardea focul si era linistit doar instalatia bradului se auzea cantand. Afara incepuse sa roiasca albinele cele albe , era splendid. Cu mare bucurie in suflet am iesit afara , am stat printre fulgii sclipitori si bucurandu-ne in continuare de aceasta zi mirifica mut asteptata de toti. Mama cu vocea ei cristalina , ne cheama in casa pentru masa de craciun. Impreuna cu cei dragi , am mancat si am cantat voiosi colinde , pana tarziu . Totul era diferit de alte zile, aceasta zi era mai frumoasa decat toate, o zi speciala ca asta , nu vezi in fiecare zi , bucurandu-te din plin de frumusetile ierni , ba chiar si de sarbatoare aceasta . As fi vrut sa nu se mai termine aceasta zi, dar uite s-a terminat imediat, foarte mult ne-am bucurat impreuna toti ca o familie care nu a fost inca intalnita de nimeni pana acum. Totul a fost minunat,poate o sa mai vina inca o zi din aceasta si sa ne aduca iar numai fericire...

De analizat primele 20 de substantive sauuu macar 10, 13 , multumesc!


danait: La ce nivel? 
leumitica: a 7-a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariuca34
0
zi -substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz nominativ,functia sintactică de subiect
un dar-substantiv comun simplu,gen neutru,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement direct,articulat cu articolul nehotărat" un"
in inimile-substantiv comun simplu,gen feminin,nr plural,caz acuzativ,articulat cu articolul hotărât" le" precedat de prepozitia" in" functia sintactică de complement circumstantial de loc
glasul-substantiv comun simplu,gen neutru,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement direct,articulat cu articolul hotărât " l"
al mamei-substantiv comun,gen feminin,nr sg,caz genitiv,functia sintactică de atribut substantival genitival
cadourile-substantiv comun simplu,gen neutru,nr plural,caz acuzativ,functia sintactică de complement direct,articulat cu articolul hotărât" le"
parintii-substantiv comun simplu,gen masculin,nr plural,caz acuzativ,functia sintactică de complement direct
în casă-substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement circumstantial de loc,precedat de prepozitia " in"
focul-substantiv comun simplu,gen neutru,nr sg,caz nominativ,functia sintactică de subiect,articulat cu articolul hotărât" l"
instalatia-substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz nominativ,functia sintactică de subiect
bradului-substantiv comun,gen masculin,nr sg,caz genitiv,funcția sintactică de atribut substantival genitival articulat cu articolul hotărât" lui"
albinele-substantiv comun simplu,gen feminin,nr plural,caz nominativ,functia sintactică de subiect,articulat cu articolul hotărât" le"
cu bucurie-substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement circumstantial de mod precedat de prepozitia " cu"
in suflet-substantiv comun simplu,gen neutru,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement circumstantial de loc,precedat de prepozitia" in"
printre fulgii-substantiv comun simplu,gen masculin,nr plural, caz acuzativ,functia sintactică de complement circumstantial de loc,precedat de prepozitia " printre"
mama-substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz nominativ,functia sintactică de subiect
in casa-substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement circumstantial de loc,precedat de prepozitia " in"
pentru masa-substantiv comun simplu,gen feminin,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de complement indirect
de Crăciun-substantiv propriu,gen masculin,nr sg,caz acuzativ,functia sintactică de atribut substantival
colinde-substantiv comun gen feminin,nr plural,caz acuzativ,functia sintactică de complement direct

Sper ca te -am ajutat si succes la școală!









leumitica: wow! Multumesc mult!!!!!!!!!!!! :D
mariuca34: cu multa placere
leumitica: :)
Alte întrebări interesante