Limba română, întrebare adresată de Costi331, 8 ani în urmă


Dau 100 de puncte doar sa fie frumoasa si sa nu fie copiata
Va rog frumos sa fie
O compunere de 25 de randuri , in care sa folositi cuvintele zapada,vazduh,amurg,copaci,singuratic..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de malancaandreaozs68c
0
Nepoțeilor mei le place foare mult aceasta poveste. Le-o spun de fiecare data când ma înveselesc cu o vizita. Este o întâmplare din Copilăria mea , pe când făceam doar năzbâtii.
In luna Decembrie zăpada rece era așternută pe pământ , scârțâind sub cizmele oamenilor, văzduhul neavând nici un nor .Cum mi-am deschis ochii , am ieșit cu nerăbdare afara , fără căciula , jacheta , mănuși și fular . Nici măcar nu îmi era frig . M-am aruncat pur și simplu in plapuma rece ce acoperea pământul , și am început sa fac un om de zăpada . Știam ca mama nu ma lasa afara , căci eram răcit groaznic , așa ca am mers in curtea din spate , lângă grajd . Deși credeam ca nu ma mai întorc acasa pana nu îmi e foame sau sete , mi-am dat seama ca nu aveam ce sa folosesc pentru nas , pălărie , mâna și nasturi , așa ca mam hotărât sa ma furișezi in casa și sa iau toate necesare. Pe când dădeam sa intru in casa , am observato pe mama ieșind sa hrănească animalele . Era perfect ! Am fugit repede , iar când voiam sa iau din cămara morcovul , USA sa trântit , iar eu , singuratic , am rămas închis in cămara . Era mama , care ma văzuse afara , distrându-ma de minune. Am început sa tip , bătând cu pumnii in USA , dar degeaba , nu ma auzea nimeni . Am rămas acolo un timp , pana mi-am adus aminte de fereastra , care era putin cam înaltă , dar am rezolvat , punând câteva cutii una peste alta . Cine zicea ca nu pot scapă ? Am pus morcovul pe fata omului de zăpada iar apoi am luat-o la fuga , căci era mama după mine cu matura .
La un moment dat m-a prins, mi-am primit o bătaie buna , cu care eram obișnuit, căci primeam in fiecare luna de cel putin 2 ori. Pana la urma , la amurg , ma lăsat încă puțin afara împreuna cu fratele meu.

malancaandreaozs68c: Sper ca îți place . Îmi cer scuze dacă am greșeli ))) coroana ?
Răspuns de LoveDog
1
Ianuarie

O seara de ianuarie. Culorile amurgului sunt împroșcate pe tot cerul ,peisajul era unul deprimant,alb,dar nuanțele pale de roșu și portocaliu îmi dau speranță.
Curând speranța moare, culorile sunt şterse şi înlocuite cu un negru albăstrui presărat cu sclipici argintiu . Vazduhul pare un mare ocean albastru fără sfârșit.Luna de reflecta în suprafață neînghețată a lacului ,forma ei distorsionata pare a fii o stafie. Parca şi norii rătăciți , înspăimântați , se feresc de luna alba ca laptele. Regina Stelelor pare a fii mai aproape de aceasta data,încă puțin şi o poți atinge..
Copacii par ca niște năluci albe,cu rochie de argint,sunetul vag al vântului suna a șoapte din alta lume. Când dintr-o data fulgi de zapada cad din cer , aceștia se împrăștie pe un dans cântat de vuietul slab al nopții. Zapada moale trosnește sub
tălpi se simte ca și cum ai calcă pe un nor rece şi stâlcitor.
Un cerb singuratic încearcă ca traverseze acest abis alb,sunetul pașilor lui finuți se aude ca un gong în aceasta liniște mormântală.Aburi cazi îi iese din nări,realizaza ca nu poate scapa. În acest moment,sufletul meu gri şi rece se face para focul.Copul meu se încălzește,sufletul meu se dezgheață simt o lacrima cum alunecă pe obrazul meu rece.....
Este superb....

Sper ca sunt 25 de rânduri (scuze ca a durat mult chiar am chinuit)

Dogs4life
Alte întrebări interesante