Limba română, întrebare adresată de Ale13579, 8 ani în urmă

DAU 100 DE PUNCTE !!! Redacteaza o compunere de 150 -200 de cuvinte , in care sa prezinti o intamplare legata de o traditie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
180
Anotimpul Iarna este foarte important pentru mine deoarece in fiecare an, in ajun de Craciun eu impreuna cu cativa prieteni obisnuiesc sa merg la colindat prin oras/sat. Aceasta traditie este foarte cunoscuta si apreciata in Romania si desi acest obicei este foarte vechi iar copiii nu prea mai ies la colindat in zilele noastre eu prefer sa pastrez traditia si sa le aduc aminte si celorlalti de aceasta.
Anul trecut, in noaptea de ajun eu si cu 4 prieteni am plecat sa colindam. La inceput am mers pe la vecini, convinsi ca acestia, care ne cunosteau, vor fi pregatiti cu multe bunatati. Acest lucru s a adeverit pentru ca am primit o multime de dulciuri, covrigi, fructe, dar si bani. Dupa aceea am mers sa colindam si la blocuri. Acolo oamenii nu erau asa de bine pregatiti dar tot am primit bunatati. Dupa un timp, unul dintre prietenii mei a venit vu ideea sa mergem si la primarul localitatii sa colindam deoarece el stia unde se afla casa acestuia. La inceput am crezut ca este o gluma dar prietenul meu ne a condus pana la o casa inalta care avea multi brazi la poarta. Am sunat la usa si am inceput sa cantam steaua. Nu ne a deschis primarul insa am fost foarte multumiti deoarece am primit o multime de dulciuri si bomboane acolo. La urma in drum spre casa mea ne au alergat cativa caini dar am reisit sa ajungem cu bine acasa unde ne am impartit castigurile. A fost foarte frumoasa aceasta experienta!

Sper ca te am ajutat!
ps: Aceasta intamplare e adevarata:))

Utilizator anonim: Ti-a placut?
Ale13579: Da
Alte întrebări interesante