Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Dau 100 puncte coroan si multumesc ! Descrierea stintiifia a iepurelui si a girafei ! Urgent ! Sa fie lunga ! Scuze de materie !


Utilizator anonim: Sau descrierea lor
Utilizator anonim: Nu neaparat stiintifica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raymoundnagy
1
daca te ajuta iepurele este mamifer erbivor are incisivii foarte desvoltati,are un cecum foarte dezvoltat unde se afla bacterii simbionte ce decompun celuloza in intestinul gros,din aceasta cauza iepurii isi mananca fecalele,inrest celelate sisteme seamana cu cele de la om, culoarea blanei este in mare de 4 tipuri cenusiu chinchila himalyan si albinos

Utilizator anonim: ms
Răspuns de eafWE
0
Iepurele face parte din specia rozatoarelor.Culoarea blănii variază în funcție de loc și anotimp, nuanța generală fiind cenușie-roșcată . Are in jur de 4-5 kg dar in unele cazuri poate ajunge pana la 6 kg .Se se imperecheaza de 4-5 ori pe an.El poate trai pana la 13 ani . In lume exsta 2 tipuri de iepuri : iepurele de camp si iepurele de casa . Cele doua specii de iepue sunt complet diferite si nu se pot  inmulti intre ele .Este răspândit din deltă până la munte. Se hrănește cu iarbă, morcovi, cereale, iar iarna cu scoarța copacilor. . Denumirea științifică este Lepus Oryctolagus cuniculus europaeus .
       

eafWE: Girafa se gaseste mai ales in zone uscate din Africa si in apropierea desertului Sahara. Nu se indeparteaza niciodata de copaci.
Are un gat foarte lung si puternic, care se termina cu un cap mic. Picioarele sunt, de asemenea, lungi si prevazute cu copite.
Are culoarea portocalie, iar blana este presarata cu pete circulare maro deschis sau inchis. Odata cu inaintarea in varsta aceste pete se inchid la culoare.
eafWE: Girafa ajunge la inaltimea de 5,5 metri inaltime, fiind printre cele mai inalte mamifere din lume, iar greutatea ei este de aproximativ 800 de kg.
Acest mamifer traieste in cirezi imprastiate si se hraneste cu frunze din copaci, de unde isi ia si apa necesara. Gatul ii este de mare folos pentru a ajunge la aceste frunze si a putea sa le rupa.
Cand este atacata, fie fuge - poate atinge viteza de 56 km/h - fie se apara cu ajutorul copitelor puternice.
eafWE: Aceasta este singurul animal care are - de la nastere - niste noduri osoase pe cap, care constitue inceputurile de la coarne. Acesti bulbi sunt prezenti atat la mascul cat si la femela, dar aceasta din urma ii are mai mici.
Pentru a bea apa, se foloseste de limba lunga de o jumatate de metru, care, in unele cazuri, poate depasi chiar si aceasta lungime. Limba ii este utila si pentru curatarea urechilor.
In alcatuirea scheletului gatului o girafa are acelasi numar de oase ca si omul.
eafWE: ultimele 3 sunt la girafa. Sper ca te-am ajutat :*
Utilizator anonim: MS~!
Alte întrebări interesante