Limba română, întrebare adresată de beatriceionela, 9 ani în urmă

DAU 30 PUNCTE !!! :( Vreau și eu o compunere care să conțină următorul enunț : ” Un vânt și-o ploaie necăjită/L-au repezit ca din senin...” Vă rog,urgent!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariascoala
2

Era o fi mohorata. Un vant si- o ploaie necajita pareau a nu se mai termina. Frigul domnea peste intreaga lume. Parca fiecare picur de ploaie care atingea pamantul parea a fi o lacrima. Ploaia era doar un siroi de lacrimi ce curgeau pe obrazul unui copil. dar parca l-au repezit ca din senin sa zambeasca si sa faca soarele si iubirea sa apara pe cer. Fericirea aparuse din nou pe fata copilului.

beatriceionela: Mulțumesc muult!!!
dariascoala: cu placere
Răspuns de PutereDinu
4
Frumusetile montane    E vara. Afara este foarte frig, deoarece sunt la munti, unde mereu temperatura aerului este foarte scazuta. Din tren, se vede  priveliste extraordinara. Cu toate ca afara este un ger nestapanit, asta nu ma impiedica sa admir frumusetile acestui tablou.
  Tot mergand cu trenul am observat in varful unei stanci un cuib enorm de vulturi. Era nemaipomenit: Mama-vultur isi hranea puisorii cu hrana delicioasa, pe care o gatise special pentru ei. Era un moment care-ti trezeau niste sentimente de bucurie si admiratie, si, desigur, un exemplu de dragoste adevarata fata de parinti. Insa un leopard infometati se apropiau de indeparte, de la vreo cativa kilometri, dorind sa infulece puisorii. Nimic nu ar putea strica acest moment, asa ca un vant si o ploaie necajita l-a repezit ca din senin, iar el, speriinduse, a fugit in partea opus.
 
  Pe marginile unui munte mic, se hraneau doua capre de munte. Era pentru prima oara cand observasem niste astfel de fiinte.   Nu trecu mult timp, si iarasi am dat de o alta minunatie nemaivazuta de mine: Era o pestera preistorica, din care iesiau niste corbi intunecati, probabil se furisau prin pestera.
  Asa a continuat toata calatoria, fiind plina de frumuseti naturale, de care se putea bucura orice pamantean.

beatriceionela: Mulțumesc muuult!! :*
PutereDinu: Cu placere :)
dariascoala: Dar nu a folosit "l-au repezit ca din senin"!!
beatriceionela: Ba da
PutereDinu: Am pus una langa alta
beatriceionela: Exact.
dariascoala: Bine gata lasati-o balta ca oricum nu pierd decat 3 puncte.....Am inteles!
Alte întrebări interesante