Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Dau 40DE PUNCTE!!

Redactati o compunere in care sa arfumentati ca textul Toma Alias apartine genului epic specia balada populara.


antonii: TOMA ALIMOS !!1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IuliaWhb
3
Genul epic cuprinde toate operele literale in care ideile si sentimetele autorului sunt exprimate indirect prin intermediul actiunii si a personajelor. 
Balada populara "Toma Alimos"  apartine genului epic, avant toate trasaturile acesteia. Ca orice balada populara autorul este anonim.
In primul rand balada are un narator care este marcat prin verbe si pronume la persoana a III a ( aici dai si tu cateva exemple din balada ). De asemenea balada are personaje cu rol diferit  in actiune.( la fel dai exemple de personaje secundare/principale si ce fac ele )
In al doilea rand balada populara are un fir narativ si o actiune ( mai spui si pe aici ceva )
Fiind o balada populara aceasta creatie are toate trasaturile literaturii populare: caracter oral, colectiv,anonim si national.
In concluzie balada "Toma Alimos" apartine genului epic balada deoarece are toate caracteristicile acestui tip de text.. 


Răspuns de Magdaluta
1
Toma alimos apartine genului epic deoarece autorul transmite indirect gandirile ideile si sentimentele cu ajutorul naratiunii si a personajelor.Modul de expunere este naratiunea care se imbina cu descrierea si cu dialogul. Intamplarile sunt organizate in momentul subiectului
Alte întrebări interesante