Limba română, întrebare adresată de akq, 8 ani în urmă

dau 50 puncte bună ziua as dori un model de argumentare la epic care se poate aplica pe orice text puteți pune și poza

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pisi09
2
Pentru inceput dai definitia genului epic obigatoriu. Prezinti titlul lecturii la care spui ca prezinta toate trasaturile genului respectiv.
Formule pentru introducerea argumentelor: Un prim argument este...( incepi prin a povesti pe scurt fragmentul , eventual folosesti expresii in text ca exemple. Apoi lasi alineat si scrii un alt argument fara a-l introduce printr-o formula specifica. Al doilea argument, inclus in primul , contine prezentarea personajelor si clasificarea lor (principale, secundare, episodice etc.) si dai exemple. Apoi urmatorul argument este introdus prin : un al doilea argument il constituie... si poti alege modul de expunere dominante (naratiunea, dialogul, descrierea) sustinute fiecare din cele care se gasesc in text, cu cate un exemplu din textul suport. Pentru ultimul argument , il introduci prin : De asemenea, si prezinti ipostaza natarorului (personaj sau martor-obiectiv) si dai exemple de verbe la persoana I sau a III-a in functie de ipostaza naratorului. Concluzia o introduci prin : In concluzie, Asadar... depinde de  cum vrei.
Răspuns de Abcdef231
2
Opera ........ scrisă de ...... aparține genului epic întrucât, autorul își transmite în mod indirect sentimentele de ........ , ideile si trăirile prin intermediul acțiunii săvârșită de personaje.

O trăsătură care încadrează opera în acest gen este prezenta instanței narative, aflat în ipostaza de .......

Acțiunea desfășurată într-o succesiune logică, putând fi povestita pe momentele subiectului ( le scrii + rezumi la fiecare) este o alta trăsătură a genului epic.

O alta caracteristica a genului epic, identificată în textul suport se referă la prezenta personajelor ........... care participă la acțiunea operei.

Un alt argument este prezenta modului de expunere predominant...... împletit cu ...... si ...........

Specificarea timpului si a spațiului desfășurării acțiunii reprezintă altă trăsătură specifică acestui gen. Timpul desfășurării acțiunii este ...... iar spațiul este ........

In concluzie, pe baza argumentelor aduse anterior, opera ....... scrisă de ........ aparține genului epic.

akq: Mulțumesc ajunge de o coala A4
akq: mai ai și la alte opere
Alte întrebări interesante