Matematică, întrebare adresată de Exploit200, 8 ani în urmă

Dau coroana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

4

\dfrac{1}{ \sqrt{6} - 1} = \dfrac{\sqrt{6} + 1}{ (\sqrt{6} - 1)(\sqrt{6}  + 1)} = \dfrac{\sqrt{6} + 1}{6 - 1} = \dfrac{\sqrt{6} + 1}{5} \\

\dfrac{2}{ \sqrt{6} - 2} = \dfrac{2(\sqrt{6} + 2)}{ (\sqrt{6} - 2)(\sqrt{6} + 2)} = \dfrac{2(\sqrt{6} + 2)}{6 - 4} = \dfrac{2(\sqrt{6} + 2)}{2} = \sqrt{6} + 2 \\

\dfrac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{5} -  \sqrt{3} } = \dfrac{ \sqrt{3} (\sqrt{5} +  \sqrt{3} )}{ (\sqrt{5} - \sqrt{3} )(\sqrt{5} + \sqrt{3} )} = \dfrac{ \sqrt{15} + 3}{5 - 3} = \dfrac{3 + \sqrt{15}}{2} \\

\dfrac{2}{ \sqrt{3} - \sqrt{2} } = \dfrac{2(\sqrt{3} + \sqrt{2} )}{ (\sqrt{3} - \sqrt{2} )(\sqrt{3} + \sqrt{2} )} = \dfrac{2(\sqrt{3} + \sqrt{2} )}{3 - 2} = \dfrac{2(\sqrt{3} + \sqrt{2} )}{1} = 2(\sqrt{3} + \sqrt{2} \\

\dfrac{1}{ \sqrt{5} + 1} = \dfrac{\sqrt{5} - 1}{ (\sqrt{5} + 1)(\sqrt{5} - 1)} = \dfrac{\sqrt{5} - 1}{5 - 1} = \dfrac{\sqrt{5} - 1}{4} \\

5.

\sqrt{( \sqrt{3} - \sqrt{2} )( \sqrt{3} + \sqrt{2} )} =  \sqrt{ {( \sqrt{3} )}^{2} - {( \sqrt{2} )}^{2} } = \sqrt{3 - 2} = \sqrt{1} = 1 \\

\sqrt{( \sqrt{10} + 1)( \sqrt{10} - 1)} =  \sqrt{ {( \sqrt{10})}^{2} - {1}^{2} }   = \sqrt{10 - 1} = \sqrt{9}  = 3 \\

\sqrt{(6 - \sqrt{5})(6 + \sqrt{5} )} = \sqrt{ {6}^{2} - {( \sqrt{5} )}^{2}  } = \sqrt{36 - 5} = \sqrt{31}  \\

\sqrt{(2 \sqrt{3} - 1)(2 \sqrt{3}  + 1)}  =  \sqrt{ {(12)}^{2} -  {1}^{2}  }   = \sqrt{12 - 1}  =  \sqrt{11} \\

\sqrt{(3 \sqrt{2} + 2 \sqrt{3})(3 \sqrt{2} - 2 \sqrt{3})} =  \sqrt{ {( \sqrt{18} )}^{2} - {( \sqrt{12} )}^{2}  }  = \sqrt{18 - 12}  = \sqrt{6} \\


Exploit200: Mersi mult!
andyilye: cu drag
Alte întrebări interesante