Limba română, întrebare adresată de alexandrupaun737, 8 ani în urmă

DAU COROANA .Am nevoie si eu de un eseu despre Scrisoarea I a lui Eminescu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maximgorbenco
1

Răspuns:

 Simt nevoia să îți scriu de foarte mult timp din postura de elev, pentru că de mic copil am fost legat de poeziile tale, de  la "Somnoroase păsărele" până la "Ce te legeni?..." și chiar ajungând la "Scrisoarea a III-a". Ne-ai încântat cu limbajul artisitc plin de figuri de stil și imagini artisitce care ne-au înfățișat o natură plină de emoții cum niciun poet nu a reușit să o facă! De asemenea, ne-ai oferit una dintre cele mai mari opere lirice: "Luceafărul", o poezie deosebită bazată pe tema condiției omului de geniu, o condiție greu de înțeles.

  Ne-ai învățat că un om sensibil, receptiv la stimulii naturii nu reprezintă un om naiv, care nu observă realitatea dură a timpurilor contemporane. De exemplu, în "Scrisoarea a III-a" ai înfățișat fără subtilitate ipocrizia și falsul patriotism al marilor personalități ale perioadei tale, pedepsindu-le comportamentul prin versuri și cuvinte potrivite.

  Însă, apreciez că i-ai învățat pe oamenii care-ți citesc poeziile să găsească binele din rău, să înțeleagă că natura își urmează cursul firesc indiferent de acțiunile oamenilor și își caută dreptatea.

  Te apreciem pentru întreaga viață dedicată liricii românești, dându-ți viața pentru principiile corecte și frumoase! Ești și vei rămâne un simbol al poeziei românești!

Citește mai multe pe Brainly.ro - https://brainly.ro/tema/1828072#readmore

Explicație:


maximgorbenco: :)coronaunede-i?
alexandrupaun737: Eu vreau sa-mi faci oargumentare despre odata nu sa-l lauzi pe Eminescu
alexandrupaun737: despre odata'
alexandrupaun737: oda'
Alte întrebări interesante