Geografie, întrebare adresată de marius37b447, 8 ani în urmă

Dau coroana am nevoie urgent de făcut ex 3,4,5

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deea7789
0

COREEA DE NORD ȘI DE SUD

1953-1956

război ideologic

Cauzele principale au fost susținerea militară a Chinei și economică a U.R.S.S de partea nord-coreenilor și susținerea militară a Statelor Unite ale Americii și a 20 de state O.N.U.

Consecințele majore sunt împărțirea peninsulei coreene la graniță fiind o zonă demilitarizată de 4 km adâncime și diferențierea celor două țări.

COLUMBIA

1899-1902

război politic

Cauzele principale sunt interesele liberalilor de a recâștiga puterea și violentele încercări de cooptare a conservatorilor prin istoricul Marroquin.

Consecințele majore sunt devastarea statului columbian și sărăcirea acestuia.

SIRIA

2011-???prezent

război politic-economic-religios

Cauzele principale sunt numeroasele demonstrații și revoluții din țările arabe ce au ajuns și în Siria.

Consecințele majore sunt devastarea țării și de aici plecând cel mai mare număr de refugiați dintre toate țările lumii.

IUGOSLAVIA

1991-2001

război religios-etnic-politic-economic

Cauzele principale sunt dificultățile economice ale Iugoslaviei ce au dus la revendicări de la croați,sîrbi,bosniaci,etc.

Consecințele principale sunt terorizarea populației civile și intervenția O.N.U. în război plus retragerea echipei naționale de fotbal masculin a Iugoslaviei de la campionatul european din 1992,în locul ei ocupând locul vacant Danemarca ce va câștiga uluitor campionatul european de fotbal.

ISRAEL

1947-???prezent,dar a fost un conflict de lungă durată cu armistiții și reînceperea ostilităților precum războiul de 100 de ani

Cauzele principale sunt obținerea de izvoare,ca urmare a lipsei apei în această zonă și rezoluția acceptată de O.N.U. cu privire la împărțirea în 2 state Israel și Palestina.

Consecințele principale sunt împărțirea religioasă a orașului Ierusalim,în creștini și musulmani ce face periculoasă o deplasare până în țara sfântă.

Sper să ai succes și să primesc o coroană te rog mult!

Alte întrebări interesante